05/05/2024 05/05/2024 “Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος…” «Η Ανάσταση του Χριστού μας είναι η κορωνίδα πασών των εορτών και το κέντρο της Εκκλησίας μας και το κέντρο της ζωής μας, η ελπίδα μας, η χαρά μας, η προσδοκία μας. Είναι τα πάντα που αφορούν τη δική μας Ανάσταση και τη δική...
05 Μαΐου, 2024 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 11:40

Κυριακή του Πάσχα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Κυριακή του Πάσχα στην Pemptousia TV

“Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος…”

«Η Ανάσταση του Χριστού μας είναι η κορωνίδα πασών των εορτών και το κέντρο της Εκκλησίας μας και το κέντρο της ζωής μας, η ελπίδα μας, η χαρά μας, η προσδοκία μας. Είναι τα πάντα που αφορούν τη δική μας Ανάσταση και τη δική μας πορεία στη ζωή», λέει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στην εκπομπή «Καρδιακός Λόγος: Κυριακή του Πάσχα – Η Ανάσταση του Κυρίου». Την εκπομπή συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Παρακολουθήστε επίσης, ψαλτικά και ομιλίες στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας με θέμα την Ανάσταση του Κυρίου. Χριστός Ανέστη! Ψάλλει ο μουσικοδιδάσκαλος και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, Γιώργος Ματθαίου. Συνοδεύει ο χορός Ιεροψαλτών του ναού.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2023)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορείτικη παράδοση, εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου και στο Άγιον Όρος. Παρακολουθήστε στιγμές από τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το 2023, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 Ανάσταση στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος (19 Απριλίου 2020) που αποτελεί την παλαιότερη και την μεγαλύτερη Σκήτη που υπάρχει στον Άθωνα. Συγκεκριμένα, η Σκήτη βρίσκεται πέντε ώρες μακριά από το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και μία ώρα μακριά από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα αποτελείται από 50 κελιά και καλύβες που καταλαμβάνουν 85 μοναχοί. Το Κυριακό (κυρίως Ναός) της Αγίας Άννας ονομάστηκε προς τιμήν

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

 Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2023)

Ο Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα το 2023 τελέσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορειτική παράδοση. Στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου έγινε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του ηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαδινού και των Ιερέων και εν συνεχεία μετέβησαν εν πομπή στο Καθολικό όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Το μυστήριο της Αναστάσεως: Η θέα του Θεού μέσω της Ασκήσεως

Ομιλίες του Γέροντος Εφραίμ και του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, από το Συνοδικό της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης, κατά την διάρκεια του εορταστικού κεράσματος. Ο Γέρων Εφραίμ και ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκαν στο γεγονός και το μυστήριο της Αναστάσεως του Κυρίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ειδικότερα στην θέα του Θεού μέσω της ασκήσεως και πνευματικής ζωής.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων