01/04/2024 01/04/2024 Από Δευτέρες μέχρι Παρασκευές, στις 5 εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν μπορεί να τελεστεί τελεία Θεία Λειτουργία, οπότε αυτό το οποίο επιτελούμε σήμερα στις Εκκλησίες μας, στους ενοριακούς ναούς και τις μονές μας, είναι η Προηγιασμένη Ακολουθία των Τιμίων Δώρων. Δεν είναι Θεία Λειτουργία, είναι μία μετάδοση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, αφορά...
01 Απριλίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 11:47

«Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία»: Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων – Μέρος α’

Διαδώστε:
«Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία»: Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων – Μέρος α’

Από Δευτέρες μέχρι Παρασκευές, στις 5 εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν μπορεί να τελεστεί τελεία Θεία Λειτουργία, οπότε αυτό το οποίο επιτελούμε σήμερα στις Εκκλησίες μας, στους ενοριακούς ναούς και τις μονές μας, είναι η Προηγιασμένη Ακολουθία των Τιμίων Δώρων.

Δεν είναι Θεία Λειτουργία, είναι μία μετάδοση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, αφορά δηλαδή την Θεία Κοινωνία των Πιστών, εξηγεί ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ Θεολογίας, στην εκπομπή «Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία».  Παρακολουθήστε την εκπομπή «Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων – Μέρος α’» στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων