15/04/2024 15/04/2024 Στη σημερινή εκπομπή Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου μάς μιλά για την Προηγιασμένη Ακολουθία των Τιμίων Δώρων, όπως αποκρυσταλλώθηκε και έχει αποτυπωθεί να επιτελείται στην μορφή της, σήμερα, στην Εκκλησία μας. Όπως εξηγεί ο π. Θεμιστοκλής «η Εκκλησία εξελίσσεται στα θέματα της λατρείας, συμπληρώνει την τυπική της λειτουργική μορφή και την εξελίσσει. Δηλαδή, αλλιώς θα...
15 Απριλίου, 2024 - 14:30

Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία – Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων – Μέρος γ’

Διαδώστε:
Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία – Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων – Μέρος γ’

Στη σημερινή εκπομπή Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου μάς μιλά για την Προηγιασμένη Ακολουθία των Τιμίων Δώρων, όπως αποκρυσταλλώθηκε και έχει αποτυπωθεί να επιτελείται στην μορφή της, σήμερα, στην Εκκλησία μας. Όπως εξηγεί ο π. Θεμιστοκλής «η Εκκλησία εξελίσσεται στα θέματα της λατρείας, συμπληρώνει την τυπική της λειτουργική μορφή και την εξελίσσει. Δηλαδή, αλλιώς θα λειτουργούνταν η Θεία Λειτουργία στους πρώτους αιώνες ζωής της Εκκλησίας, αλλιώς στους μεταγενέστερους αιώνες – στον 4ο αιώνα που καταγράφηκε και η Θεία Λειτουργιά του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Βασιλείου, των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας – και μέχρι να φτάσει στις ημέρες μας έχει περάσει από πολλές λειτουργικές και ιστορικές μορφές».

Παρακολουθήστε την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων