08/04/2024 08/04/2024 Οι ρίζες της Προηγιασμένης Ακολουθίας των Τιμίων Δώρων βρίσκονται στην αρχαιότατη τάξη της Εκκλησίας μας, στην πράξη της δηλαδή. Η τακτική Θεία Μετάληψη είναι μέσα στην ιστορία της εκκλησίας μας και σε αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε και να υμνήσουμε και να δοξολογήσουμε τον Θεό μας, ότι υπήρξαν πολλές αιτίες, από μεγάλες πατερικές μορφές, οι οποίες...
08 Απριλίου, 2024 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 17:31

“Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία”: Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων (Μέρος β’)

Διαδώστε:
“Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία”: Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων (Μέρος β’)

Οι ρίζες της Προηγιασμένης Ακολουθίας των Τιμίων Δώρων βρίσκονται στην αρχαιότατη τάξη της Εκκλησίας μας, στην πράξη της δηλαδή. Η τακτική Θεία Μετάληψη είναι μέσα στην ιστορία της εκκλησίας μας και σε αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε και να υμνήσουμε και να δοξολογήσουμε τον Θεό μας, ότι υπήρξαν πολλές αιτίες, από μεγάλες πατερικές μορφές, οι οποίες μας επανέφεραν σε αυτή την χαμένη και απολεσθείσα τάξη, μας λέει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ Θεολογίας, στο 2ο μέρος της εκπομπής  Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία, με θέμα «Περί Προηγιασμένης Ακολουθίας Τιμίων Δώρων».

Ο π. Θεμιστοκλής μας θυμίζει ότι στις 5 εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, από Δευτέρες μέχρι Παρασκευές, δεν μπορεί να τελεστεί τελεία Θεία Λειτουργία, οπότε αυτό το οποίο επιτελούμε σήμερα στις Εκκλησίες, στους ενοριακούς ναούς και τις μονές είναι η Προηγιασμένη Ακολουθία των Τιμίων Δώρων, η οποία δεν είναι Θεία Λειτουργία, αλλά είναι μία μετάδοση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Παρακολουθήστε την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων