12/06/2024 12/06/2024 Μέσα στην Εκκλησία δεν μπαίνουμε να συζητήσουμε, αλλά η Εκκλησία παραμένει ένας χώρος προσευχής, κατάνυξης, ηρεμίας, ησυχίας. Η διανομή του αντιδώρου πρέπει να γίνεται με ιεροπρέπεια χωρίς οι πιστοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να δημιουργείται θόρυβος στο ναό. Η συνέχιση της ψαλμωδίας εκ μέρους των ιεροψαλτών και μετά το «Δι’ ευχών» της Θείας Λειτουργίας...
12 Ιουνίου, 2024 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 13:17

Λειτουργία ΜεταΛειτουργία – Τι πρέπει να ψάλλεται κατά την διανομή του αντιδώρου;

Διαδώστε:
Λειτουργία ΜεταΛειτουργία – Τι πρέπει να ψάλλεται κατά την διανομή του αντιδώρου;

Μέσα στην Εκκλησία δεν μπαίνουμε να συζητήσουμε, αλλά η Εκκλησία παραμένει ένας χώρος προσευχής, κατάνυξης, ηρεμίας, ησυχίας. Η διανομή του αντιδώρου πρέπει να γίνεται με ιεροπρέπεια χωρίς οι πιστοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να δημιουργείται θόρυβος στο ναό.

Η συνέχιση της ψαλμωδίας εκ μέρους των ιεροψαλτών και μετά το «Δι’ ευχών» της Θείας Λειτουργίας συγκρατεί την κατάσταση αυτή και καλύπτει τον θόρυβο, εξηγεί ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην εκπομπή Λειτουργία ΜεταΛειτουργία.

Οι καταβασίες είναι ένα πολύ ωραίο θέμα το οποίο μπορεί να επιλέξει ένας ιεροψάλτης για να ψάλλει καθ’ αυτή την ώρα, ώστε οι πιστοί να μπορούν, περιμένοντας να πάρουν το αντίδωρο, να συμμετέχουν προσευχητικά, λέει ο π. Θεμιστοκλής και υπενθυμίζει ότι σε παλαιότερες εποχές, κατά τη διανομή του αντιδώρου, ψαλλόταν ο 33ος Ψαλμός «Ευλογήσω τον Κύριον εν παντί καιρώ».

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων