04/04/2023 04/04/2023 «Υπάρχουν κάποια υγρά που είναι ιερά υγρά. Στην εκκλησία λέμε ότι είναι το νερό, το κρασί και το λάδι, που είναι. Θα σας πω τρία άλλα, είναι το δάκρυ, ο ιδρώτας και το αίμα, που σημαίνει ο πόνος, ο κόπος και η θυσία. Δεν φωτίζεσαι χωρίς αυτά. Εκκλησία που δεν πιστεύει σε σταυρωμένο Θεό έχει...
04 Απριλίου, 2023 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 13:22

Μεσογαίας Νικόλαος: “Εκκλησία που δεν πιστεύει σε σταυρωμένο Θεό έχει πρόβλημα”

Διαδώστε:
Μεσογαίας Νικόλαος: “Εκκλησία που δεν πιστεύει σε σταυρωμένο Θεό έχει πρόβλημα”

«Υπάρχουν κάποια υγρά που είναι ιερά υγρά. Στην εκκλησία λέμε ότι είναι το νερό, το κρασί και το λάδι, που είναι. Θα σας πω τρία άλλα, είναι το δάκρυ, ο ιδρώτας και το αίμα, που σημαίνει ο πόνος, ο κόπος και η θυσία. Δεν φωτίζεσαι χωρίς αυτά. Εκκλησία που δεν πιστεύει σε σταυρωμένο Θεό έχει πρόβλημα», τονίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας για το πένθος και τη διαχείρισή του, στην εκπομπή Σημεία και άνθρωποι, η οποία έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Παρακολουθήστε την εκπομπή:

Τη νέα εκπομπή της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10.

Μετά την προβολή της, η εκπομπή βρίσκεται  στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV, στην κατηγορία Εκπομπές.

Η εκπομπή «Σημεία και άνθρωποι» είναι μια εκπομπή για τους τόπους και τους ανθρώπους που συνθέτουν την καθημερινότητα μας.

Διεθνή θέματα, παγκόσμιες αλλαγές γεγονότα που γράφουν ιστορία θα αποτελούν το σημείο αναφοράς.

Ένα ταξίδι στην παγκόσμιο χάρτη των γεγονότων με συνοδοιπόρους, προσωπικότητες από τον ερευνητικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, πολιτικό, εκκλησιαστικό χώρο.

Θέματα όπως το πένθος και διαχείρισή του, το τηλεοπτικό πεδίο και οι πραγματικές ανάγκες του τηλεθεατή, το ήθος στον καλλιτεχνικό κόσμο, η ψυχοσύνθεση της κοινωνίας μετά από παγκόσμιες μάστιγες, η εμπιστοσύνη στην πολιτική, ο πρόσφατος πόλεμος στην Ουκρανία, τα κατεχόμενα στην Κύπρο, οι διώξεις των Χριστιανών παγκοσμίως, η ισορροπία στους Αγίους Τόπους, η αλήθεια για την υγεία, ο χαρακτήρας της οικογένειας και η ανάγκη τα παιδιά να μεγαλώνουν με αληθινά πρότυπα, θα είναι μερικά από τα πρώτα θέματα της εκπομπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων