09/12/2022 09/12/2022 Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 11:25 το αφιέρωμα στον ιστορικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα. Στο νοτιοανατολικό άκρο της Θήβας βρίσκεται ο ιερός ναός αφιερωμένος στον ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας της Βοιωτίας, τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε εδώ και δίδαξε τον χριστιανισμό. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτός είναι ο τόπος του μαρτυρίου...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 11:20

Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia TV

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 11:25 το αφιέρωμα στον ιστορικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα. Στο νοτιοανατολικό άκρο της Θήβας βρίσκεται ο ιερός ναός αφιερωμένος στον ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας της Βοιωτίας, τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε εδώ και δίδαξε τον χριστιανισμό. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτός είναι ο τόπος του μαρτυρίου και της ταφής του. Ο Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδων μας ξεναγεί στον ναό και μας μιλάει για τον βίο του Αγίου και Αποστόλου Λουκά καθώς και για τα θαύματα που επιτελεί ακόμα και σήμερα.

Στις 13:00 και σε επανάληψη στις 21:00 στην εκπομπή «Άκου φίλε» η Σταυρούλα Ζώρζου και η οφθαλμίατρος Ανδρομάχη Λιότσου, καλεσμένη στην σημερινή εκπομπή, μιλούν με θέμα: «Προσέχουμε τα μάτια των παιδιών μας».

Στις 13:40 και σε επανάληψη στις 21:40 στην εκπομπή «Το Forum της Φωνής» ο καθηγητής, μαέστρος και συνθέτης Νίκος Κοτροκόης, με καλεσμένο τον ηθοποιό – σκηνοθέτη – μουσικό Κώστα Γάκη, συνομιλούν στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Άλφα, με θέμα «Η Φωνή στο Θέατρο».

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Αγίας Άννας, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στις 16:35 παρακολουθήστε αφιέρωμα από τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Άννης, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Ελπίδα, το 2019.

Στις 16:40 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μιλά για τον μακαριστό Ηγούμενο του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Γέροντα Κύριλλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων