10/01/2022 16/04/2022 Μην χάσετε σήμερα στη ψηφιακή πλατφόρμα της Pemtpousia.TV: 16:05 – Η εσχατολογία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης Ο Δρ. Αναστάσιος Μαράς, πατρολόγος, μέλος ΕΔΙΠ, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μιλάει για ένα κομβικό σημείο της διδασκαλίας του Αγ. Γρηγορίου Νύσσης, την θεολογία του περί εσχατολογίας. 17:35 – Αφιέρωμα/  Αλβανία: Η χώρα που αναγεννήθηκε από τις...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 16:27

Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia. TV

Διαδώστε:
Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia. TV

Μην χάσετε σήμερα στη ψηφιακή πλατφόρμα της Pemtpousia.TV:

16:05 – Η εσχατολογία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης

Ο Δρ. Αναστάσιος Μαράς, πατρολόγος, μέλος ΕΔΙΠ, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μιλάει για ένα κομβικό σημείο της διδασκαλίας του Αγ. Γρηγορίου Νύσσης, την θεολογία του περί εσχατολογίας.

17:35 – Αφιέρωμα/  Αλβανία: Η χώρα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της αθεΐας

Η Αλβανία του Χότζα ήταν η μοναδική αθεϊστική χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για 23 ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να πνίγουν μέσα τους την ανάγκη τους να προσευχηθούν και να μιλήσουν για τον Θεό. Η φτώχεια, η πείνα και ο φόβος είχαν δημιουργήσει απεγνωσμένες γενιές. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έφθασε στην Αλβανία σε αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Έξαρχος και τελικά εξελέγη Αρχιεπίσκοπος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που τον παρακαλούσαν να μείνει.

18:00 – Άγιοι Πάντες Αμπελοκήπων – Μονή Ομολογητών

Ο Βυζαντινός Ναός των Αγίων Πάντων του 11ου αιώνα βρίσκεται στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Οι Άγιοι Πάντες βρίσκονταν σε προάστιο της μεσαιωνικής Αθήνας και αποτελούσαν τον κύριο ναό ενός βυζαντινού μοναστηριού, της Μονής Ομολογητών, όπως φανερώνουν κάποια συγκεκριμένα αρχαιολογικά ευρήματα. Ο ναός βρισκόταν σε ημιερειπωμένη κατάσταση ώσπου αναστηλώθηκε το 1957. Σήμερα αποτελεί μετόχι της Μονής Πετράκη.

19:40 – Live e-Σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ και Ρουμάνους Λειτουργούς Ψυχικής Υγείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων