17/10/2022 17/10/2022 Καθημερινά η διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας Pemptousia TV, σας προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθείτε ζωντανά αλλά και ό,τι ώρα εσείς επιλέξετε. Στις 13:40 και στις 21:40 στην εκπομπή “Οι Εικόνες μιλούν” ένα αφιέρωμα στην Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσσας Πάτμου. Η τοιχογραφία της Παναγίας της Ελεούσας είναι, από το έτος 1763, αγιογραφημένη από τον Ιεροδιάκονο Αθανάσιο από την...
17 Οκτωβρίου, 2022 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 12:19

Μην χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia TV

Διαδώστε:
Μην χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia TV

Καθημερινά η διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας Pemptousia TV, σας προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθείτε ζωντανά αλλά και ό,τι ώρα εσείς επιλέξετε.

Στις 13:40 και στις 21:40 στην εκπομπή “Οι Εικόνες μιλούν” ένα αφιέρωμα στην Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσσας Πάτμου.
Η τοιχογραφία της Παναγίας της Ελεούσας είναι, από το έτος 1763, αγιογραφημένη από τον Ιεροδιάκονο Αθανάσιο από την Κρήτη και είναι η μοναδικη εικόνα στην οποία απεικονίζεται η Θεοτόκος με τρία μάτια, ύστερα και από το θαύμα που επιτελέστηκε.
Στις 13.45 και στις 21.45 παρακολουθήστε την ομιλία του Άρχοντος Μαΐστρου της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριου Νταραβάνογλου με θέμα: Το διδακτικό έργο της σχολής ελληνικής μουσικής ”Τέττιξ”
Ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριος Νταραβάνογλου και μαθητές της σχολής ελληνικής μουσικής «Τέττιξ» ομιλούν για τη διδασκαλία, το πρόγραμμα σπουδών και τις καλλιτεχνικές επιδόσεις της  Σχολής.
Στις 15:35 αποσπάσματα από το Ορατόριο για την Παναγία με τίτλο Παναγία η Μητέρα του Φωτός, το οποίο ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής.
Τη μουσική έγραψε ο Γιώργους Θεοφάνους, πάνω σε ποιήματα αφιερωμένα στην Παναγία, από Πατέρες που έζησαν στο Άγιο Όρος, ποιήματα του Βάσου Χριστοφόρου για τις βατοπαιδινές θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, καθώς και ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών όπως των Κ. Καβάφη, Κ. Βάρναλη, Ι. Δροσίνη, Κ. Μόντη κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων