14/02/2024 15/02/2024 Οι βλέψεις των Τούρκων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο αλλά ευχόμαστε να μην το επιτρέψει ο Θεός, τονίζει σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην Μαρία Γιαχνάκη και στην εκπομπή της «Σημεία και Άνθρωποι». Ο Πανιερώτατος μιλώντας από την προσωρινή έδρα της Μητρόπολής του στο Παραλίμνι, αφού η Αμμόχωστος...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 2:00

Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αρχές οι οποίες είναι της αποκαλύψεως του Θεού

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αρχές οι οποίες είναι της αποκαλύψεως του Θεού

Οι βλέψεις των Τούρκων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο αλλά ευχόμαστε να μην το επιτρέψει ο Θεός, τονίζει σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην Μαρία Γιαχνάκη και στην εκπομπή της «Σημεία και Άνθρωποι».

Ο Πανιερώτατος μιλώντας από την προσωρινή έδρα της Μητρόπολής του στο Παραλίμνι, αφού η Αμμόχωστος είναι υπό κατοχή, αναφέρεται στην στιγμή που εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο φέρνοντας μνήμες από τα προσωπικά του βιώματα.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται από διεθνή λόμπι να φιμώσουν την Εκκλησία σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, την οικογένεια και το γάμο βάζοντας κόκκινες γραμμές.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι με τις νέες τακτικές που ακολουθούνται χάνεται ο ιστός της κοινωνίας μας και τόνισε ότι δε μπορούμε να εγκαταλείψουμε αρχές, οι οποίες είναι καθαρά της αποκαλύψεως του Θεού και να δεχθούμε τον οποιοδήποτε έρχεται από οπουδήποτε κι αν έρχεται. Αν θέλουν να διώξουν την Εκκλησία ας την διώξουν, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή που θα προβληθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στην Pemptousia TV και θα τη βρείτε στο on demand περιεχόμενο στην κατηγορία «Εκπομπές» – «Σημεία και Άνθρωποι»:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων