29/04/2022 29/04/2022 Μη χάσετε σήμερα στις 14.10 και στις 22.00, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv, το ντοκιμαντέρ «Ίμβρος – Ένα αέναο ταξίδι», στο οποίο αποτυπώνονται η Ιστορία της Εκπαίδευσης στο νησί, μέσα από την εμβληματική προσωπικότητα του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού, τα σκληρά χρόνια των διώξεων και η σύγχρονη προσπάθεια ανασύστασης της ρωμαίικης κοινότητας του νησιού, μέσα από την επαναλειτουργία...
29 Απριλίου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 13:01

Ντοκιμαντέρ: «Ίμβρος – Ένα αέναο ταξίδι» σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Ντοκιμαντέρ: «Ίμβρος – Ένα αέναο ταξίδι» σήμερα στην pemptousia.tv

Μη χάσετε σήμερα στις 14.10 και στις 22.00, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv, το ντοκιμαντέρ «Ίμβρος – Ένα αέναο ταξίδι», στο οποίο αποτυπώνονται η Ιστορία της Εκπαίδευσης στο νησί, μέσα από την εμβληματική προσωπικότητα του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού, τα σκληρά χρόνια των διώξεων και η σύγχρονη προσπάθεια ανασύστασης της ρωμαίικης κοινότητας του νησιού, μέσα από την επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων της Ομογένειας – ύστερα από 50 χρόνια!

Το ντοκιμαντέρ, “Ίμβρος, Αέναο ταξίδι” αναφέρεται στην ιστορία της εκπαίδευσης στην Ίμβρο.

Τα “γράμματα” ζωντάνευαν το νησί και οι Ίμβριοι προτιμούσαν να σπουδάζουν από το να τρώνε όπως λένε και οι ίδιοι μέχρι σήμερα.
Μεγάλες μορφές των γραμμάτων κατάγονται από το ματωμένο νησί του οποίου η ιστορία, γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι χωρίς να ξεχνά ποτέ εκείνη την στιγμή της ιστορίας.

Το ταξίδι αυτό στην Ίμβρο ζωντανεύει εικόνες, αναμνήσεις, αναδεικνύει την θέληση των Ιμβρίων να συνεχίσουν να ζουν για την Ίμβρο σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Τα σχολεία στην Ίμβρο μετά από μισό αιώνα ξανάνοιξαν, τα σπίτια γέμισαν τα δρομάκια ζωντάνεψαν και το νησί γέμισε παιδιά και οικογένειες που πήγαν να “πιάσουν” την ιστορία από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενες γενιές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων