12/01/2022 12/01/2022 Παρακολουθήστε σήμερα στις 10:35 π.μ. και στις 18:40 μ.μ. στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την θεολογική σχολή της Χάλκης, η οποία έκλεισε λόγω μιας νομικής απόφασης που εκδόθηκε σαν σήμερα.    Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, έως το 1971. Στις 12...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 10:28

Ντοκιμαντέρ: Χάλκη, ανάμεσα σε δύο κόσμους

Διαδώστε:
Ντοκιμαντέρ: Χάλκη, ανάμεσα σε δύο κόσμους

Παρακολουθήστε σήμερα στις 10:35 π.μ. και στις 18:40 μ.μ. στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την θεολογική σχολή της Χάλκης, η οποία έκλεισε λόγω μιας νομικής απόφασης που εκδόθηκε σαν σήμερα.   

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, έως το 1971. Στις 12 Ιανουαρίου του 1971 το τουρκικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε την κατάργηση της ανώτατης ιδιωτικής παιδείας στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή έδωσε το νομικό πρόσχημα στην Άγκυρα για να κλείσει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο νησί Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων