10/12/2023 11/12/2023 Ο Κύριος, ενώ βρίσκεται στη συναγωγή, ημέρα Σάββατο, θεραπεύει μια συγκύπτουσα γυναίκα, η οποία βασανιζόταν απ’ την ασθένεια δεκαοκτώ χρόνια. Ο Χριστός τη θεράπευσε ημέρα Σάββατο, κάτι που σκανδάλισε τους «θρησκευτικούς» ανθρώπους και αγανάκτησαν, αφού αυτή η θεραπεία ήταν παράβαση της εντολής της αργίας του Σαββάτου. Όταν ο άνθρωπος στηρίζεται στην οχύρωση του νόμου για...
10 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 2:26

O Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου για την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας

Διαδώστε:
O Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου για την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας

Ο Κύριος, ενώ βρίσκεται στη συναγωγή, ημέρα Σάββατο, θεραπεύει μια συγκύπτουσα γυναίκα, η οποία βασανιζόταν απ’ την ασθένεια δεκαοκτώ χρόνια. Ο Χριστός τη θεράπευσε ημέρα Σάββατο, κάτι που σκανδάλισε τους «θρησκευτικούς» ανθρώπους και αγανάκτησαν, αφού αυτή η θεραπεία ήταν παράβαση της εντολής της αργίας του Σαββάτου. Όταν ο άνθρωπος στηρίζεται στην οχύρωση του νόμου για να νοιώθει ο ίδιος δικαιωμένος, αυτό τον απομακρύνει από τον Θεό, δεν βιώνει το έλεος του Θεού, παγώνει και σκληραίνει η καρδιά του και με αυτή τη σκληράδα αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, λέει στην ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία από το αρχείο του On Demand περιεχομένου της Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων