10/03/2023 10/03/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μιλά στην Pemptousia TV για  τα Ιερά Μνημόσυνα και την οδύνη των ανθρώπων που γιατρεύει η Εκκλησία. Σε ό,τι αφορά στα Ιερά Μνημόσυνα και στα Ψυχοσάββατα, είπε ότι αποτελούν ύψιστη πράξη αγάπης και προσφορά μνήμης για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Τα λόγια παρηγοριάς του Θεοφιλέστατου, είναι επίκαιρα όχι μόνο γιατί...
10 Μαρτίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 20:04

Ο επίκαιρος λόγος του Επισκόπου Ωρεών για τα μνημόσυνα και τη διαχείριση του πόνου (BINTEO)

Διαδώστε:
Ο επίκαιρος λόγος του Επισκόπου Ωρεών για τα μνημόσυνα και τη διαχείριση του πόνου   (BINTEO)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μιλά στην Pemptousia TV για  τα Ιερά Μνημόσυνα και την οδύνη των ανθρώπων που γιατρεύει η Εκκλησία. Σε ό,τι αφορά στα Ιερά Μνημόσυνα και στα Ψυχοσάββατα, είπε ότι αποτελούν ύψιστη πράξη αγάπης και προσφορά μνήμης για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Τα λόγια παρηγοριάς του Θεοφιλέστατου, είναι επίκαιρα όχι μόνο γιατί η χώρα έχει δακρύσει και πονά από την Εθνική Τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και από τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που διανύουμε.

Ειδικότερα,  ο Επίσκοπος Ωρεών αναφέρεται και στον ανθρώπινο πόνο και τη χείρα βοηθείας και παρηγορίας που μπορεί να προσφέρει η Εκκλησία.  “Σίγουρα ο Θεός δεν θέλει τα πλάσματα του να πονούν. Όμως και ο πόνος και η οδύνη είναι στη ζωή του ανθρώπου. Αλλά αντί για την απελπισία μπορούμε να στρέψουμε το συναίσθημα υπέρ μας … ” αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών.

Δείτε τη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων