10/03/2023 10/03/2023 Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην εξωτερική ιεραποστολή και στη φτωχική πλέον δραστηριότητα των Ελλήνων Oρθοδόξων. Έκανε λόγο για την εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας η οποία έχει ως αποτέλεσμα η αποχή από την ιεραποστολή να είναι τεράστια και να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον για τους λαούς που...
10 Μαρτίου, 2023 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 18:40

Μπουκόμπας: Είμαστε φτωχικοί στο ιεραποστολικό μας έργο – Ποιοι ευθύνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μπουκόμπας: Είμαστε φτωχικοί στο ιεραποστολικό μας έργο – Ποιοι ευθύνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην εξωτερική ιεραποστολή και στη φτωχική πλέον δραστηριότητα των Ελλήνων Oρθοδόξων.

Έκανε λόγο για την εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας η οποία έχει ως αποτέλεσμα η αποχή από την ιεραποστολή να είναι τεράστια και να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον για τους λαούς που έχουν ανάγκες από την παρουσία μας και την προσφορά μας.

Ο Θεοφιλέστατος, μάλιστα τόνισε ότι αυτή η εσωστρέφεια και η αποχή οφείλεται στους Ποιμένες σημειώνοντας ότι με τον τρόπο τους δεν εμπνέουν το ποίμνιο ή δεν καλλιεργούν την ιεραποστολική διάθεση του λαού.

Σημείωσε, δηλαδή, ότι οι καθοδηγητές στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν εστιάσει περισσότερο στο ιεραποστολικό έργο, στον τρόπο και στο μέλλον αυτού.

Είπε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι ο κόσμος έστρεψε την ιεραποστολική δράση του, στον αντιοικουμενισμό με αποτέλεσμα να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για την ιεραποστολή ασχολούμενος με τα εμβόλια ή με άλλα θέματα που αφορούν το εγώ του, γίναμε παρτάκηδες όπως είπε.

«Βρισκόμαστε σε παρακμή» τόνισε χαρακτηριστικά  για το θεσμικό ρόλο της εκκλησίας μέσα στην ιεραποστολή» και αναφέρθηκε σε ένα εκκλησιαστικό κιτς, όπως το περιέγραψε, το οποίο αποσπά τον άνθρωπο από το να προσφέρει στους άλλους και αρέσκεται σε πλουσιοπάροχους στολισμούς και ακριβές επενδύσεις αν και χρειάζονται και αυτά καμία φορά.

Η ομιλία του Επισκόπου Μπουκόμπας έγινε στο πλαίσιο του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργανώνει η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης».

Στην Pemptousia TV  στην κατηγορία Πνευματικός Λόγος  μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα σεμινάρια και εισηγήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων