30/09/2022 30/09/2022 Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και δέους για το έργο “Μεγάλες Ώρες” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και ο όμιλος Πεμπτουσία στο Ηρώδειο έζησαν οι θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου, καταχειροκροτώντας τους συντελεστές για τη δημιουργία και ερμηνεία του έργου. Λίγο πριν το τέλος της μοναδικής βραδιάς στη σκηνή ανέβηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 13:11

Ο Γέροντας Εφραίμ από το Ηρώδειο για την αποστολή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ από το Ηρώδειο για την αποστολή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και δέους για το έργο “Μεγάλες Ώρες” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και ο όμιλος Πεμπτουσία στο Ηρώδειο έζησαν οι θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου, καταχειροκροτώντας τους συντελεστές για τη δημιουργία και ερμηνεία του έργου.

Λίγο πριν το τέλος της μοναδικής βραδιάς στη σκηνή ανέβηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ:

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε για το έργο που επιτελεί επί σειρά ετών το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο όπως τόνισε στόχο έχει μα αναδείξει τις αξίες και τις αρετές που προβάλλονται από το θέατρο, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε οι αξίες αυτές στη σύγχρονη εποχή τείνουν να εξαφανιστούν καθώς, τα έργα σήμερα δίνουν έμφαση στην ηδονή και όχι στις ανώτερες αξίες και τις αρετές.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων που υλοποιήθηκαν με την συνδρομή και ευλογίας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπως η ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” που προβάλει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, τα εννέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς “Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό, αλλά και τις «Μεγάλες Ώρες». Όλα αυτά στόχο έχουν την ανάπαυση της ψυχής του ανθρώπου στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην έννοια του φωτός και της χάριτος κατά τους πατέρες αλλά και την αγιορείτικη εμπειρική παράδοση ενώ, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχή παρουσία του έργου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων