02/10/2022 03/10/2022 Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα πολιτισμού στον Άγιο Δημήτριο, στο Μπραχάμι, βραβεύθηκαν ηθοποιοί από την τηλεοπτική σειρά Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό. Οι ηθοποιοί που βραβεύθηκαν συγκινημένοι πήραν την ευχή του Γέροντα Εφραίμ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε και ο ίδιος για την...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 12:41

Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στη σειρά Άγιος Παΐσιος με τιμητικά βραβεία – Οι ηθοποιοί και ο Γέροντας Εφραίμ καταχειροκροτήθηκαν

Διαδώστε:
Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στη σειρά Άγιος Παΐσιος με τιμητικά βραβεία – Οι ηθοποιοί και ο Γέροντας Εφραίμ καταχειροκροτήθηκαν

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα πολιτισμού στον Άγιο Δημήτριο, στο Μπραχάμι, βραβεύθηκαν ηθοποιοί από την τηλεοπτική σειρά Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό.

Οι ηθοποιοί που βραβεύθηκαν συγκινημένοι πήραν την ευχή του Γέροντα Εφραίμ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε και ο ίδιος για την υποστήριξη και την χορηγία στην τηλεοπτική σειρά μέσω του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή

Βραβεία παρέλαβαν ο Νικήτας Τσακίρογλου ως Άγιος Αρσένιος, η Σμαράγδα Σμυρναίου ως η γιαγιά της σειράς, η Χατζηχριστίνα, ο Προκόπης Αγαθοκλέους ως Άγιος Παΐσιος, ο Γιώργος Τσιάκκας, ο σεναριογράφος. Βραβείο εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου παρέλαβε ο Σεραφείμ Πολίτης.

Το Ινστιτούτο τιμήθηκε για την προσφορά του και την ιεραποστολή του μέσω των νέων ψηφιακών μέσων, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για τη συμβολή των σύγχρονων μέσων και του διαδικτύου στην πνευματική ζωή.

Αμέσως μετά ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε την Μόνη Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο για το έργο τους.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, που μέσα από τον ρόλο αυτό βρέθηκε κοντά στην εκκλησία και υπογράμμισε: “Υπηρετούμε το χώρο του θεάτρου για το καλό του ανθρώπου”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η σύζυγός του και ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία αναφέρθηκε στην συμβολή της οικογένειας στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Ο κ. Αγαθοκλέους που ενσάρκωσε τον Άγιο ευχαρίστησε το Ινστιτούτο, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εξωτερική ομοιότητά του με τον Άγιο Παΐσιο, και τόνισε χαρακτηριστικά: “Εξωτερικά δεν μπορώ να αλλάξω. Το θέμα είναι τι κάνω για να αλλάξω όλα όσα δεν θέλω να είμαι, εσωτερικά“.

Ο σεναριογράφος της σειράς κ. Γιώργος Τσιάκας ευχαρίστησε το Ινστιτούτο και την διευθύντρια Μαρία Γιαχνάκη καθώς και τον Γέροντα Εφραίμ στον οποίο αναφέρθηκε και υπογράμμισε: “Χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τίποτα“.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την δεύτερη σεζόν του Αγίου Παϊσίου η οποία πραγματεύεται την Μοναχική ζωή του, ενώ αποκάλυψε ότι το τέλος της σειράς θα δώσει ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας.

Ακόμη, το βραβείο της “μητέρας του Αγίου Παϊσίου” Χριστίνας Παυλίδου το παρέλαβε η κόρη της και αδερφή του Αγίου στη σειρά Μαρία Τσιάκα.

Πριν την εκδήλωση, ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του εντός του Ιερού Ναού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημασία της μετανοίας στη ζωή του ανθρώπου, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να έχει διάρκεια εφ’ όρου ζωής.

Τόνισε, μάλιστα, ότι με τη βοήθεια της Χάριτος βιώνεται η μετάνοια, και ότι ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον Θεό, και εκεί έρχεται το “χαροποιόν πένθος” το οποίο είναι το σημείο της σωστής μετανοίας από όπου αναβλύζει η ελπίδα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γέροντας ανέφερε ότι ο πνευματικός λόγος προκαλεί στον άνθρωπο την ώθηση για να συνεχίσει τον αγώνα και να προχωρήσει στην οδό της Αγιότητας και της Χάριτος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την βράβευση:

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων