18/04/2024 18/04/2024 Ο Μέγας Κανών, που συνέθεσε ο Άγιος Ανδρέας ο Ιεροσολυμίτης, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, είναι ένας από τους πιο υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους, ένας κανόνας βαθύτατης μετάνοιας. Ψάλλεται τμηματικά τις τέσσερες πρώτες ημέρες της Καθαρής Εβδομάδας και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε´ Εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παρακολουθήστε από το αρχείο της Πεμπτουσίας την ομιλία του Καθηγούμενου της Ιεράς...
18 Απριλίου, 2024 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 13:13

Ο Μεγάλος Κανών, υπόμνηση μετάνοιας και εξομολόγησης

Διαδώστε:
Ο Μεγάλος Κανών, υπόμνηση μετάνοιας και εξομολόγησης

Ο Μέγας Κανών, που συνέθεσε ο Άγιος Ανδρέας ο Ιεροσολυμίτης, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, είναι ένας από τους πιο υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους, ένας κανόνας βαθύτατης μετάνοιας. Ψάλλεται τμηματικά τις τέσσερες πρώτες ημέρες της Καθαρής Εβδομάδας και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε´ Εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Παρακολουθήστε από το αρχείο της Πεμπτουσίας την ομιλία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, με αφορμή την κατανυκτική ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα, για τη μετάνοια και τη θεραπευτική διάσταση των ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πατήστε στην εικόνα για μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων