18/03/2023 18/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας στην εκπομπή “Σημεία και Άνθρωποι” και  στην Μαρία Γιαχνάκη, η οποία θα προβάλλεται από την διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας (www.pemptousia.tv), με αφορμή την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως αναφέρθηκε  στον Ζωοποιό Σταυρό και στην δύναμη που αντλεί ο άνθρωπος από Αυτόν. Πόσο εύκολο είναι ο άνθρωπος να αποδέχεται...
18 Μαρτίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2023 - 18:57

Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος μιλά για τον Σταυρό και τα πάθη μας

Διαδώστε:
Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος μιλά για τον Σταυρό και τα πάθη μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας στην εκπομπή “Σημεία και Άνθρωποι” και  στην Μαρία Γιαχνάκη, η οποία θα προβάλλεται από την διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας (www.pemptousia.tv), με αφορμή την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως αναφέρθηκε  στον Ζωοποιό Σταυρό και στην δύναμη που αντλεί ο άνθρωπος από Αυτόν.

Πόσο εύκολο είναι ο άνθρωπος να αποδέχεται τον Σταυρό του;

Είναι εύκολο να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τον Ιησού;

Καλούμαστε να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και μάλιστα σε αυτή την εποχή εγωκεντρισμού,  που ο άνθρωπος βομβαρδίζεται από παντού να είναι ο εαυτός του και όμως καλούμαστε από τον ίδιο τον Ιησού να βαδίσουμε στον σταυρικό δρόμο και να τον ακολουθήσουμε.

Ο σεβασμιώτατος μάλιστα αναφέρθηκε στην σοφία του Σταυρού και στο φρόνημα κατά το οποίο πρέπει να ζούμε για να αποκτήσουμε την εμπειρία της δυνάμεως του Σταυρού.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΔΩ:

Παραγωγή βίντεο: Δημήτρης Μπελεγρίνης, Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Κώστας Ιωακειμίδης
Ολόκληρη η  εκπομπή,  θα προβληθεί  στην ψηφιακή πλατφόρμα της Πεμπτουσιας την επόμενη εβδομάδα και είναι αφιερωμένη στο πένθος και στην διαχείρισή του με αφορμή το πένθος των οικογενειών των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων