03/01/2022 03/01/2022 Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στον Δημήτρη Στρουμπάκο μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου  Καλλινίκου, τον οποίον ο μακαριστός γνώριζε προσωπικά, μια και ο Άγιος ήταν γέννημα-θρέμμα των Σιταραλώνων Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Γ’)» στην pemptousia tv. Εξάλλου, το διήμερο 8 και...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 15:35

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς για τον Άγιο Καλλίνικο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς για τον Άγιο Καλλίνικο

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στον Δημήτρη Στρουμπάκο μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου  Καλλινίκου, τον οποίον ο μακαριστός γνώριζε προσωπικά, μια και ο Άγιος ήταν γέννημα-θρέμμα των Σιταραλώνων Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Γ’)» στην pemptousia tv.

Εξάλλου, το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου του 2021 η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την αμέριστη επιμέλεια του μακαριστού Μητροπολίτη, είχε διοργανώσει λαμπρούς εορτασμούς για να τιμήσει τη μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας, Καλλινίκου του Αιτωλού, Επισκόπου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προεξήρχε τότε των ιερών ακολουθιών στο χωριό Σιταράλωνα Θέρμου, ενώ είχε υποδεχθεί και απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ. Το ιερό λείψανο παρέμεινε μόνιμα στο χωριό του νέου Αγίου της Εκκλησίας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ, κάνοντας κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων