30/03/2023 30/03/2023 Για την πνευματική ωφέλεια των πιστών από τα θαυματουργά Λείψανα των Αγίων μιλά στην Pemptousia.TV ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος. O Σεβάσμιωτατος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο αναφέρει χαρακτηριστικό παράδειγμα που βίωσε ο ίδιος στην Ιερά Μονή Πετράκη, με άρρητη ευωδία, που εξέπεμπε για πολλά χρόνια η Κάρα της Αγίας Παρασκευής....
30 Μαρτίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 12:10

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος για την πνευματική ωφέλεια των Λειψάνων των Αγίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος για την πνευματική ωφέλεια των Λειψάνων των Αγίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την πνευματική ωφέλεια των πιστών από τα θαυματουργά Λείψανα των Αγίων μιλά στην Pemptousia.TV ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

O Σεβάσμιωτατος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο αναφέρει χαρακτηριστικό παράδειγμα που βίωσε ο ίδιος στην Ιερά Μονή Πετράκη, με άρρητη ευωδία, που εξέπεμπε για πολλά χρόνια η Κάρα της Αγίας Παρασκευής.

Πατήσε στη φωτογραφία για να δείτε το αφιέρωμα:

“‘Οταν προσεγγίζουμε με τα πείνωση τα πάντα, τότε συνειδητοποιούμε τι σημαίνουν τα Αγια Λείψανα. Καταλαβαίνουμε πώς η Χάρις του Θεού η οποία κατοίκησε μέσα στους Αγίους, αυτή η Χάρις έχει συνθεδεί και με το σώμα τους και με την υλική τους υπόσταση. Αυτή η Χάρις διατηρεί τα Ιερά Λείψανα άφθαρτα. Εχουμε πολλά παραδείγματα με άφθαρτα Λείψανα Αγίων. Ο Αγιος Σπυρίδωνας , ο Αγιος Γεράσιμος στην Κεφαλονιά, ο Αγιος Διονύσιος, ο Αγιος Σάββας ο ηγιασμένος”, αναφέρει ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος.

“Πως έμειναν άφθαρτα τα σώματα των Αγίων μας και ευωδιάζουν κατά καιρούς;Του Αγίου Σπυρίδωνος μετά από 100 χρόνια άνοιξαν τον τάφο του και ήταν άφθαρτος και ευωδίαζε.Και όποιος πηγαίνει βλέπει την αφθαρσία του Λειψάνου.Σώμα 1600 ετών είναι του Αγίου.Και παραμένει άφθαρτο.Ανεξήγητο φαινόμενο”, είπε.

“Έζησα κάποιο θαυμαστο γεγονός στην Μονή Πετράκη. Εκεί θησαυρίζεται τεμάχιο από την κάρα της Αγίας Παρασκευής. Οταν ήταν Ηγούμενος στην Μονή, ο νύν Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, κάναμε αγρυπνία της Αγίας Παρασκευής.Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας μια γυναίκα πήγε να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Παρασκευής , είπε η κάρα ευωδιάζει ευωδιάζει.Πράγματι πήγαμε και είδαμε πώς πάνω στο λείψανο είχε σχηματιστεί κάτι σαν λαδάκι το οποίο και ευωδίαζε. Η ευωδία αυτή κράτησε δέκα χρόνια, και όπως εμφανίστηκε έτσι και εξαφανίστηκε μετά από δέκα χρόνια”, λέει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων