23/03/2024 23/03/2024 Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος με αφορμή την έλευση της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο μίλησε στη Μαρία Γιαχνάκη και στην εκπομπή Σημεία και Άνθρωποι στην Πεμπτουσία. Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες προσκύνημα του κυπριακού λαού στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας. Τόνισε την προσήλωση του κόσμου και ειδικά των νέων στις Ιερές Εικόνες και στα...
23 Μαρτίου, 2024 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 10:35

Ο Μητροπολίτης Κιτίου στην εκπομπή «Σημεία και Άνθρωποι»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιτίου στην εκπομπή «Σημεία και Άνθρωποι»

Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος με αφορμή την έλευση της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο μίλησε στη Μαρία Γιαχνάκη και στην εκπομπή Σημεία και Άνθρωποι στην Πεμπτουσία.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες προσκύνημα του κυπριακού λαού στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας.

Τόνισε την προσήλωση του κόσμου και ειδικά των νέων στις Ιερές Εικόνες και στα Τίμια Λείψανα, ενώ δοθείσης ευκαιρίας αναφέρθηκε και στα πενήντα έτη από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο σημειώνοντας ότι η Εκκλησία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό τον πόθο στον κυπριακό λαό για την Πατρίδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τη συνέντευξη στο on-demand περιεχόμενο της Pemptousia TV

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

«Ακριβώς φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, είναι πάρα πολλά χρόνια, είναι πέντε δεκαετίες. Σκεφτείτε ότι όταν έγινε η εισβολή ήμουν 5 χρονών και τώρα έχω γεράσει […] Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι νεότεροι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένο με την κατεχόμενη γη μας, οι οποίοι δεν έχουν γεννηθεί εκεί, δεν έχουν μεγαλώσει εκεί , υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος να ατονίσει ο πόθος της επιστροφής και έτσι φέτος που συμπληρώνονται τα 50 χρόνια, μας είπε και ο Αρχιεπίσκοπος και πήραμε απόφαση στη Σύνοδο ότι πρέπει να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις για να αναζωπυρωθεί αυτός ο πόθος, αυτό το παλαιό σύνθημα που είχαμε για πολλά χρόνια το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» για να μην ξεχάσουμε, βασικά για να μην ξεχάσουν οι νεότερες γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος.

Για το μείζον εθνικό θέμα της εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό ζήτημα, ανέφερε: «Απαιτούμε να βρεθεί μία λύση για τον τόπο μας η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των νομίμων κατοίκων του νησιού και των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων. Να μην αδικηθεί κανένας. Αυτή τη στιγμή αδικούνται οι ελληνοκύπριοι, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, δεν μπορούν να είναι οι κύριοι στις περιουσίες τους».

«Έτσι όπως έχουν προχωρήσει τα πράγματα δεν περιμένουμε ότι μία λύση θα είναι δίκαιη, τουλάχιστον, όμως, να είναι βιώσιμη και να είναι μία λύση η οποία θα διαρκέσει μέσα στο χρόνο», συμπλήρωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων