13/04/2022 13/04/2022 Για την πορεία μας προς την Μεγάλη Εβδομάδα έτσι ώστε να βιώσουμε πραγματικά το νόημα του Σταυρού και της Ανάστασης του Κυρίου μίλησε στην τηλεόραση της Pemtpousia TV o Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος.  Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο στο πλαίσιο συνέντευξης για το αφιέρωμα στη Μονή του Οσίου Λουκά το...
13 Απριλίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 14:18

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Pemptousia TV για την πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Pemptousia TV για την πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση

Για την πορεία μας προς την Μεγάλη Εβδομάδα έτσι ώστε να βιώσουμε πραγματικά το νόημα του Σταυρού και της Ανάστασης του Κυρίου μίλησε στην τηλεόραση της Pemtpousia TV o Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο στο πλαίσιο συνέντευξης για το αφιέρωμα στη Μονή του Οσίου Λουκά το οποίο θα προβληθεί σύντομα στην Pemtpousia.

“Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια περίοδος χάριτος, είναι ένα οδοιπορικό προς το Πάσχα. Προετοιμαζόμαστε για να φτάσουμε στον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Εκεί θα δούμε και την τόνωση της πίστεώς μας και την αγάπη προς τον Θεό, με τη νηστεία, την άσκηση και την προσευχή. Έτσι θα βιώσουμε τις Θεϊκές αρετές”, ανέφερε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου λέγοντας ότι “πρέπει να μας εκφράζει…”του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνη τον αδελφόν μου”.

Για το πώς βιώνεται η Μεγάλη Εβδομάδα στην ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά, ανέφερε:  “Τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα στο καθολικό του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω, ”παντρεύονται” το παρελθόν, η Θεία Λατρεία το’ ‘Σήμερον Κρεμάται επί Ξύλου” αλλά και η Πασχαλιά. Και αυτό είναι το τέρμα που είναι η εγγύηση της δικής μας Αναστάσεως και της συνέχειας της ζωής στην Θεϊκή αγκαλιά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλειστικά στην Pemptousia TV για την Ουκρανία και την πανδημία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων