03/11/2021 04/11/2021 O Άγιος Γεώργιος ο νέος Ιερομάρτυρας, ο Νεαπολίτης τιμάται κάθε χρόνο από την Εκκλησία μας στις 3 Νοεμβρίου. Το Λείψανο του Αγίου βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού Αττικής. Στο on demand περιεχόμενο της ψηφιακής πλατφόρμας www.pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα για την ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Ευσταθίου ο οποίος βρίσκεται...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 0:28

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου

Διαδώστε:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου

O Άγιος Γεώργιος ο νέος Ιερομάρτυρας, ο Νεαπολίτης τιμάται κάθε χρόνο από την Εκκλησία μας στις 3 Νοεμβρίου. Το Λείψανο του Αγίου βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού Αττικής.

Στο on demand περιεχόμενο της ψηφιακής πλατφόρμας www.pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα για την ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Ευσταθίου ο οποίος βρίσκεται στη Νεάπολη Περισσού, του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής και είναι ο μοναδικός ναός, προς τιμήν του Αγίου, στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο Ναός, μήκους 16 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων ανεγέρθη το 1934 με την πρώτη Θεία Λειτουργία να τελείται από τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Αναστασιάδη. Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Νεοιερομάρτυρα Γεωργίου του Νεαπολίτου που εορτάζει σήμερα.

Ο π. Ιωάννης περιγράφει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο την ιστορία των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο Άγιος Γεώργιος, ο νέος ιερομάρτυρας του Χριστού, έζησε στη Νεάπολη της Μικράς Ασίας (τουρκ. Νεβ-Σεχήρ) τον δέκατο όγδοο αιώνα. Ήταν ιερέας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και υπηρετούσε με δικαιοσύνη και οσιότητα το ποίμνιο του ως αληθής λειτουργός του Υψίστου.

Προικισμένος με τις αρετές της αγάπης και της πραότητας, της φιλαδελφίας και της ανεξικακίας, ταπεινός και άμεμπτος ήταν το στήριγμα και η παραμυθία των Ελλήνων χριστιανών που ζούσαν τότε κάτω από το ζυγό των Τούρκων.

Ως επίγειος άγγελος ο θείος Γεώργιος υπηρετούσε με προθυμία τους συνανθρώπους του καλλιεργώντας τα θεία χαρίσματα και ευαρεστώντας τον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων