24/03/2023 24/03/2023 Οι αλλοτινοί άρχοντες της Ιωνίας βρέθηκαν μέσα σε μια μέρα πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. Σύντομα σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές ρακένδυτων που έπρεπε για να εξέλθουν της λιμενικής ζώνης να περάσουν διαβατηριακό και τελωνειακό έλεγχο. Όσοι δεν διέθεταν Οθωμανικά διαβατήρια συγκεντρώνονταν σε τεράστιες πέτρινες αποθήκες! Μύθοι και αλήθειες που ποτέ δεν ειπώθηκαν από τον ιστορικό Στέφανο...
24 Μαρτίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 17:40

Οι πρόσφυγες στον Πειραιά το 1922 στην Pemptousia TV (BINTEO)

Διαδώστε:
Οι πρόσφυγες στον Πειραιά το 1922 στην Pemptousia TV (BINTEO)

Οι αλλοτινοί άρχοντες της Ιωνίας βρέθηκαν μέσα σε μια μέρα πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. Σύντομα σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές ρακένδυτων που έπρεπε για να εξέλθουν της λιμενικής ζώνης να περάσουν διαβατηριακό και τελωνειακό έλεγχο.

Όσοι δεν διέθεταν Οθωμανικά διαβατήρια συγκεντρώνονταν σε τεράστιες πέτρινες αποθήκες! Μύθοι και αλήθειες που ποτέ δεν ειπώθηκαν από τον ιστορικό Στέφανο Μίλεση στην εκπομπή «Πειραιάς, το λιμάνι της ψυχής μας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή «Πειραιάς, το λιμάνι της ψυχής μας» στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων