02/03/2024 02/03/2024 Η δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, λίγο πριν από την Μεγάλη Τεσσαρaκοστή, ονομάζεται Κυριακή του Ασώτου. Στο on-demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Pemptousia TV παρακολουθήστε ομιλίες για την παραβολή του Άσωτου Υιού που δείχνει την αστείρευτη και απέραντη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.   Καρδιακός Λόγος: Η παραβολή του Ασώτου Υιού Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού...
02 Μαρτίου, 2024 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2024 - 18:35

Ομιλίες για την παραβολή του Ασώτου Υιού στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Ομιλίες για την παραβολή του Ασώτου Υιού στην Pemptousia TV

Η δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, λίγο πριν από την Μεγάλη Τεσσαρaκοστή, ονομάζεται Κυριακή του Ασώτου. Στο on-demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Pemptousia TV παρακολουθήστε ομιλίες για την παραβολή του Άσωτου Υιού που δείχνει την αστείρευτη και απέραντη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

 

  • Καρδιακός Λόγος: Η παραβολή του Ασώτου Υιού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιο, με βάση την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής του Ασώτου συζητά με τον Νικόλαο Γκουράρο, εξερευνώντας δρόμους προς την πνευματική «βαθιά» καρδιά, τον εσωτερικό άνθρωπο, το κέντρο της προσωπικότητός του, τα ίχνη της παρουσίας του Κυρίου μέσα μας.

Δείτε τη συζήτηση στην Pemptousia TV

 

  • Γέροντας Εφραίμ: «Η αρρωστημένη ευλάβεια και η θεραπευτική οδός της μετανοίας»

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός αναφέρεται στο περιεχόμενο και το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής, η οποία χαρακτηρίζεται ως Ευαγγέλιο των Ευαγγελίων, καθώς έχει ειπωθεί, ότι και όλο το Ευαγγέλιο αν χανόταν και έμενε μόνο η παραβολή αυτή, θα ήταν αρκετή για να οδηγήσει στη σωτηρία, καθώς καταγράφει την όλη διδασκαλία του Κυρίου. Η ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου έγινε στην Τράπεζα της Μονής, κατά την Κυριακή του Ασώτου.

Δείτε την ομιλία στην Pemptousia TV

 

  • Θεολογία Γεγονότων: Η παραβολή του ασώτου υιού

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλάει με θέμα την παραβολή του Aσώτου Yιού και ερμηνεύει το νόημα της παραβολής που έχει χαρακτηριστεί ως «ο μαργαρίτης μεταξύ των παραβολών… Το Ευαγγέλιο εν τω Ευαγγελίω».

Δείτε την ομιλία στην Pemptousia TV

 

  • Μητροπολίτης πρώην Άρτης Ιγνάτιος: Η παραβολή του Ασώτου

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου με θέμα την παραβολή του Ασώτου, στην τράπεζα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Δείτε την ομιλία στην Pemptousia TV

 

  • Ο Άσωτος και η ανυπεράσπιστη αγάπη του Θεού

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Λουδοβίκου, καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στην Τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου, μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Σύναξης την Κυριακή του Ασώτου το 2021. Ο π. Νικόλαος με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρθηκε στην αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και τη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με τον Θεό και τον πλησίον του, μέσα από την σκιαγράφηση των πρωταγωνιστών της παραβολής, του ασώτου υιού.

Δείτε την ομιλία στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων