25/01/2024 25/01/2024 Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, μία από τις πιο μεγάλες και σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. «Η ζωή του, οι αγώνες του και τα έργα του αποτελούν βιβλίο ανοικτό για όσους επιθυμούν να...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 12:11

Ομιλίες για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Διαδώστε:
Ομιλίες για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, μία από τις πιο μεγάλες και σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.

«Η ζωή του, οι αγώνες του και τα έργα του αποτελούν βιβλίο ανοικτό για όσους επιθυμούν να διδαχτούν για την πορεία του και την αναστροφή του, αποτελούν καθρέφτη στον οποίο επίσκοποι και ιερείς μοναχοί και λαϊκοί, επιστήμονες και σοφοί, μαθητές και διδάσκαλοι, μπορούμε να καθρεπτιστούμε αλλά και για να εμπνευστούμε», λέει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας στην ομιλία του, για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.

«Ουράνιον Νου» αποκαλεί τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ο Δημήτριος Τσελεγγίδης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, προσθέτοντας ότι ο Άγιος «Είναι τόσο ανεξάντλητος και όχι μόνο Θεολογικά, αλλά και φιλοσοφικά και φιλολογικά, γιατί ήταν μία πολύπλευρη, χαρισματική προσωπικότητα». Ο κ. Τσελεγγίδης επισημαίνει ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μας λέει ότι είναι ωραίο πράγμα να θεολογεί κανείς, αλλά καλύτερο και από αυτό, από την θεολογία δηλαδή, είναι να καθαρίζει κανείς τον εαυτό του για τον Θεό. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Παρακολουθήστε την ομιλία στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων