22/11/2023 23/11/2023 Σε πανηγυρικό κλίμα κλήρος και λαός στην πόλη του Αγρινίου είχαν τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023. Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ με τη συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων,...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 20:00

Ομιλίες κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Ομιλίες κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

Σε πανηγυρικό κλίμα κλήρος και λαός στην πόλη του Αγρινίου είχαν τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ με τη συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων, στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κλήρου και λαού.

H Pemptousia TV παρουσιάζει την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και την αντιφώνηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Το προσκύνημα στην Τιμία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου αφορμή να προσευχηθούμε γονυκλινώς

«Διαισθανόμεθα τη μεγάλη τιμή, προσμετρούμε τη μεγίστη ευλογία, δοξάζουμε τον Άγιο Θεό για αυτή τη μοναδική ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή. Το προσκύνημα στην Αγία Κάρα είναι αιτία και αφορμή να προσευχηθούμε γονυκλινώς στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, να καταθέσουμε τα μύχια της ψυχής μας, τα αιτήματα, τις παρακλήσεις μας προς τον Άγιο Θεό», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Δείτε την προσφώνηση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Pemptousia TV

 

Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος δίνει φωτισμό, παρηγοριά και ελπίδα

«Η Τιμία Κάρα του Αγ. Χρυσοστόμου φιλοξενείται στο Βατοπαίδι από τον 14ο αιώνα και είναι δώρο του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννου Κατακουζηνού. Ο Άγιος αδικήθηκε από την εκκλησιαστική εξουσία, κατηγορήθηκε συκοφαντήθηκε, αλλά αυτοί που τον συκοφάντησαν συνετέλεσαν ώστε να εγκαθιδρυθεί ο άγιος στις καρδιές των Χριστιανών», είπε καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Έφραίμ.

Δείτε την αντιφώνηση του Γέροντα Εφραίμ στην Pemptousia TV

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποστολή στο Αγρίνιο: Yποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων