27/01/2024 27/01/2024 Στις 27 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας έζησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. και ποίμανε την αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινούπολης. Εκοιμήθη στις 14 Σεπτεμβρίου, το έτος 407, εξόριστος στο χωριό Κόμανα του Πόντου. Η μνήμη του Αγίου εορτάζεται στις...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2024 - 12:33

Όταν η Αθήνα και το Αγρίνιο υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Όταν η Αθήνα και το Αγρίνιο υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Στις 27 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας έζησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. και ποίμανε την αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινούπολης. Εκοιμήθη στις 14 Σεπτεμβρίου, το έτος 407, εξόριστος στο χωριό Κόμανα του Πόντου. Η μνήμη του Αγίου εορτάζεται στις 13 Νοεμβρίου. Το σώμα του έμεινε θαμμένο για 30 χρόνια στα Κόμανα, έως ότου ο μαθητής και διάδοχός του Πρόκλος και ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Β΄, το 438 μ.Χ., πραγματοποιήσουν την ανακομιδή, τη μεταφορά του δηλαδή, στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου θησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, από τον 14ο αιώνα. Στο on-demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε βίντεο από την πρόσφατη έξοδο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

  • Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Αθήνα

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Αθήνα, στις 11 Νοεμβρίου 2023. Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, κλήρος και ευλαβέστατος λαός. Το απόγευμα, έφτασε στην οδό Αχαρνών και στη συνέχεια ξεκίνησε λιτανευτική πομπή έως τον I.Ν. Αγίου Ελευθερίου.

Παρακολουθήστε την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Αθήνα στην Pemptousia TV

  • Δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών προκειμένου να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία από τις 11 – 16 Νοεμβρίου 2023, τέθηκε στον ναό, προς προσκύνηση. Κατά την ιερά αγρυπνία, το βράδυ του Σαββάτου 11/11, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ανέγνωσε δέηση.

Παρακολουθήστε τη Δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Pemptousia TV

  • Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος δίνει φωτισμό παρηγοριά και ελπίδα

«Ο Άγιος αδικήθηκε από την εκκλησιαστική εξουσία, κατηγορήθηκε συκοφαντήθηκε, αλλά αυτοί που τον συκοφάντησαν συνετέλεσαν ώστε να εγκαθιδρυθεί ο άγιος στις καρδιές των Χριστιανών», είπε στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, ο Kαθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Έφραίμ. Το Αγρίνιο υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα στις 16/11/2023.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων