02/05/2023 02/05/2023 Σήμερα είναι επέτειος της Αγιοκατάταξης του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε πλούσιο αφιέρωμα. Στις 11.20 & στις 19.20 την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλόχιου ο οποίος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει στην Πεμπτουσία για τον πνευματικό του πατέρα, τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Στις 14.45 &...
02 Μαΐου, 2023 - 10:44

Pemptousia.tv: Αφιέρωμα στην επέτειο Αγιοκατάταξης του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

Διαδώστε:
Pemptousia.tv: Αφιέρωμα στην επέτειο Αγιοκατάταξης του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

Σήμερα είναι επέτειος της Αγιοκατάταξης του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε πλούσιο αφιέρωμα.

Στις 11.20 & στις 19.20 την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλόχιου ο οποίος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει στην Πεμπτουσία για τον πνευματικό του πατέρα, τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς.

Στις 14.45 & στις 22.45  την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ  στην παρουσίαση της νέας έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, υπό τον τίτλο «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας», του Σέρβου Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) του Τσέλιε, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2019.

Στις 15.35 & στις 23.35 την εισήγηση του Ηρακλή Ρεράκη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: «Η θεολογική γνωσιολογική αρχή, κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς» κατά τις εργασίες του Διεθνούς θεολογικού συνεδρίου «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ» της Πανελληνίου ενώσεως Θεολόγων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 15-16 Νοεμβρίου 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων