26/01/2022 26/01/2022 Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη του Οσίου Κλήμεντος του εν τω Όρει Σαγματίω άσκησαντος και με την ευκαιρία αυτή η τηλεόραση της Πεμπτουσίας σας παρουσιάζει στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένο...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 10:42

Pemptousia.TV: Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά

Διαδώστε:
Pemptousia.TV: Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη του Οσίου Κλήμεντος του εν τω Όρει Σαγματίω άσκησαντος και με την ευκαιρία αυτή η τηλεόραση της Πεμπτουσίας σας παρουσιάζει στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά.

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένο στην κορυφή του Σαγματίου όρους. Κτήτορας της μονής είναι ο Όσιος Κλήμης και χρηματοδότης ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος με χρυσόβουλό του, το 1106, παραχώρησε ιδιαίτερα προνόμια στο μοναστήρι. Μέσα στην Ιερά Μονή υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού. Στο μοναστήρι μας ξεναγεί ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος.

Δείτε το αφιέρωμα στις 11:20 και σε επανάληψη στις 19:20.

Παρακολουθήστε το ζωντανό πρόγραμμα της Pemptousia TV, πατώντας ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων