20/10/2021 20/10/2021 Επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία είχε πραγματοποιήσει τέτοιες ημέρες πριν δύο χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η επίσκεψη αυτή του Παναγιωτάτου είχε συνδυασθεί με επισκέψεις σε διάφορες Μονές του Αγίου Όρους αλλά και με μια ιστορική αναγγελία. Από το Πρωτάτο ανακοίνωσε την πρόθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγιοκατάταξη τεσσάρων σύγχρονων πνευματικών μορφών του Αγίου...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 11:54

PEMPTOUSIA TV: Η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
PEMPTOUSIA TV: Η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

Επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία είχε πραγματοποιήσει τέτοιες ημέρες πριν δύο χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η επίσκεψη αυτή του Παναγιωτάτου είχε συνδυασθεί με επισκέψεις σε διάφορες Μονές του Αγίου Όρους αλλά και με μια ιστορική αναγγελία. Από το Πρωτάτο ανακοίνωσε την πρόθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγιοκατάταξη τεσσάρων σύγχρονων πνευματικών μορφών του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα των Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και του Εφραίμ Κατουνακιώτη. Μια αναγγελλία η οποία μέσα σε λίγους μήνες έγινε πράξη με την αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους στις 27 Νοεμβρίου 2019 του οσίου Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη και στις 9 Μαρτίου 2020 των οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

Η PEMPTOUSIA TV σήμερα μέσα από το πρόγραμμά της θυμίζει τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος καθώς και την ιστορική αναγγελία.

Συγκεκριμένα σήμερα μπορείτε να δείτε:

Στις 16:05′ την επίσκεψη στο Κυριακό της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος που πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 20 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Οικουμενικκού Πατριάρχη μετά το 1779, όταν την είχε επισκεφθεί ο τότε Πατριάρχης Γρηγόριος ο Δ’. Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της ΙΜ Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστόδουλος και ο Γερ. της Καλύβης π. Χρυσόστομος, ο οποίος προσέφερε αρχιερατική στολή και Εγκόλπια στον Παναγιώτατο, καθώς και Ευαγγέλιο Λιτανείας.

Αμέσως μετά, στις 16:25′, την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Πέτρου, κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Καρυές του Αγίου Όρους στις 20 Οκτωβρίου 2019.

Στις 16:30′ την αναγγελία του Παναγιωτάτου για την Αγιοκατάταξη των νέων Αγιορειτών Αγίων, Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

Στις 16:45′ την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου Καθολικού, αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην εν λόγω Αγιορείτικη Μονή φύτεψε μία ελιά, το σύμβολο καταλλαγής, ευφορίας και ειρήνης, έξω από το νέο Συνοδικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ PEMPTOUSIA.TV

«H ώρα του Οικουμενικού Πατριάρχη»: Έρχεται στο Pemptousia TV

Μια νέα εκπομπή έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα που προσφέρει η Πεμπτουσία μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας www.pemptousia.tv.

Ομιλίες, εισηγήσεις, παρεμβάσεις και στιγμές από ποιμαντικές και επίσημες επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την κάμερα και το αρχείο της Πεμπτουσίας.

«Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ»

Έρχεται στο Pemptousia TV

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων