19/05/2023 20/05/2023 Στην εκπομπή Πρόσβαση, που θα μεταδοθεί στην Pemptousia TV, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας μίλησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη για την φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν, τις ημέρες που έμεινε εγκλωβισμένος μαζί με άλλους Έλληνες αλλά και τις στιγμές που βίωσε μέχρι τον απεγκλωβισμό του. Δείτε ένα απόσπασμα...
19 Μαΐου, 2023 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2023 - 16:50

Pemptousia TV: Ο Μητροπολίτης Νουβίας μιλά στην εκπομπή “Πρόσβαση” για τη φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν

Διαδώστε:
Pemptousia TV: Ο Μητροπολίτης Νουβίας μιλά στην εκπομπή “Πρόσβαση” για τη φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν

Στην εκπομπή Πρόσβαση, που θα μεταδοθεί στην Pemptousia TV, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας μίλησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη για την φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν, τις ημέρες που έμεινε εγκλωβισμένος μαζί με άλλους Έλληνες αλλά και τις στιγμές που βίωσε μέχρι τον απεγκλωβισμό του.

Δείτε ένα απόσπασμα στην Pemptousia TV:

«Όταν  μας χτύπησε ο στρατός, μας έβαλε στην άκρη στο επίκεντρο του στόχου, δηλαδή αν χτυπούσαν οι άλλοι θα χτυπούσαν εμάς. Και ήταν ένα τανκς στημένο και τα πτώματα ήταν σκόρπια δεξιά και αριστερά», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

«Κάποιοι επιβιβάστηκαν σε γαλλικά στρατιωτικά αεροπλάνα, εμείς σε γερμανικά. Κάποιοι πήγαν στο Τζιμπουτί, εμείς πήγαμε στην Ιορδανία, και από την Ιορδανία, την επόμενη μας είχαν σε έναν κάμπο όλη την νύχτα με τα κρεβάτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Από την Ιορδανία μας μετέφεραν στη Γερμανία, και μετά εκεί  ανέλαβε το ελληνικό προξενείο, τους οποίους ανθρώπους ταλαιπωρήσαμε αρκετά γιατί ήμασταν πολλά άτομα. Ήμασταν 28 άτομα. Ήμασταν πολλοί. Ο καθένας είχε τα προβλήματά του και μετά από εκεί, αφού μείναμε και έγιναν οι σχετικές διατυπώσεις ήρθαμε στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σε άλλο σημείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων