08/12/2023 08/12/2023 Σαν σήμερα, το 2019 εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, ο αναμορφωτής του μοναχισμού στην Αμερικανική Ήπειρο, ο οποίος ίδρυσε πολλά μοναστήρια, μετατρέποντας ερήμους σε αγιασμένους τόπους. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στον μακαριστό Γέροντα. Το Βλέμμα του Παραδείσου: Λόγοι Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας Ηχητικά Ντοκουμέντα με λόγους και νουθεσίες του μακαριστού Γέροντος...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2023 - 11:08

Πλούσιο αφιέρωμα στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Πλούσιο αφιέρωμα στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας από την Pemptousia TV

Σαν σήμερα, το 2019 εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, ο αναμορφωτής του μοναχισμού στην Αμερικανική Ήπειρο, ο οποίος ίδρυσε πολλά μοναστήρια, μετατρέποντας ερήμους σε αγιασμένους τόπους. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στον μακαριστό Γέροντα.

Το Βλέμμα του Παραδείσου: Λόγοι Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας

Ηχητικά Ντοκουμέντα με λόγους και νουθεσίες του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας σε ένα οπτικό αφιέρωμα, προς τιμήν μίας εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της παγκοσμίου Ορθοδοξίας καθ’ όλον το δεύτερο ήμισυ του προηγουμένου 20ου, αλλά και της πρώτης εικοσαετίας του παρόντος 21ου αιώνος.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Η κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού

Ο ίδιος ο γέροντας Εφραίμ περιγράφει την οσιακή κοίμηση του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή όπως την έζησε. Η λήψη έγινε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του Αγ. Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2014.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

“Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης – Ο Θεμελιωτής του Ορθοδόξου Μοναχισμού στην Αμερική”

Για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και την γνωριμία τους μάς μιλά ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος. “Είμαι πεπεισμένος για την αγιότητα του Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθείτη” τονίζει χαρακτηριστικά και αναλύει το σπουδαίο μοναστικό και πνευματικό του έργο.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Τα μοναστήρια που ίδρυσε ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας στην Αμερική

Ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας άφησε ένα ευλογημένο έργο και μία πλούσια πνευματική παρακαταθήκη.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων