28/03/2023 28/03/2023 Για την πνευματική του εμπειρία και τις προσωπικές μαρτυρίες με τον νεοφανή Αγιο της Εκκλησίας μας, Ευμένιο Σαριδάκη, μίλησε στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.TV ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.  Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο πλαίσιο αφιερώματος της Pemptousia.TV στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο και μεταξύ άλλων αφηγείται όσα θαυμαστά βίωσε πλησίον του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας....
28 Μαρτίου, 2023 - 13:14

Ρωγών Φιλόθεος: Ό Όσιος Ευμένιος όπως τον έζησα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ρωγών Φιλόθεος: Ό Όσιος Ευμένιος όπως τον έζησα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την πνευματική του εμπειρία και τις προσωπικές μαρτυρίες με τον νεοφανή Αγιο της Εκκλησίας μας, Ευμένιο Σαριδάκη, μίλησε στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.TV ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. 

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο πλαίσιο αφιερώματος της Pemptousia.TV στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο και μεταξύ άλλων αφηγείται όσα θαυμαστά βίωσε πλησίον του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Πατήσε στη φωτογραφία για να δείτε το αφιέρωμα

”Εζησα μαζί του 20 χρόνια περίπου. Πήραμε πνευματική ελεημοσύνη την οποία ζήσαμε. Τον γνώρισα ως διάκονος την δεκαετία του ’80. Πήγαινα και στον Αγιο Πορφύριο ο οποίος μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και αγάπη. Τον ρώτησα τον Άγιο αν γνωρίζει τον Γέροντα Ευμένιο και αν μου δίνει ευλογία να πάω να τον επισκεφτώ. Ο Πορφύριος σαν να διάβασε την σκέψη μου με έσπρωξε να πάω στον γέροντα Ευμένιο. Ετσι και πήγα στον Γέροντα Ευμένιο , τότε ήταν αρκετά νέος είχε μεγάλη διάθεση της φιλοξενίας και ήταν όλη την ημέρα στην Εκκλησία”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος.

Το χάρισμα της διορατικότητας

Εκτός της μεγάλης του αγάπης ο Επίσκοπος Ρωγών διακρίνει και πολλά χαρίσματα, όπως το χάρισμα της διορατικότητας. “Μου έβγαζε το βαρύ φορτίο που είχα μέσα μου. Μου έδινε χαρά, αγάπη έμπνευση και αισιοδοξία. Δεν περιγράφεται. Έφευγα ανάλαφρος. Με το που έγινα Ιερέας μου είπε αμέσως: “Αντε παπά μου καλός Πρωτοσύγκελος και καλός Επίσκοπος”. Μου το είπε 2 με 3 φορές. Το 1995 έγινα Πρωτοσύγκελος και θυμήθηκα το χάρισμα διορατικότητας του Γέροντος Ευμενίου όπως επίσης εξελέγην και Επίσκοπος Ρωγών. Τα είχε πεί τα Θεοφάνεια του 1987 ότι θα γίνουν ο Γέροντας Ευμένιος”.

”Ηταν άνθρωπος της χαράς, της ευγένειας της ελεημοσύνης μοίραζε τα πάντα. Για τον Οσιο Νικηφόρο μου έλεγε πώς είναι Αγιος και είχε τα λείψανα μαζί του.Ειναι αγιασμένος και κάνει θαύματα ακούει τις προσευχές μας”, είπε.

”Τρείς Αγιοι στην σειρά. Ο Αγιος Ανθιμος Χίου ο οποίος γράφει στον Γέροντα Ευμένιο.”Σου στέλνω ένα μοναχό τον Νικηφόρο σε παρακαλώ να τον αναλάβεις γιατί είναι άρρωστος”. Οπως και έγινε. Ακολούθησε τα βήματα του Γέροντά του. Του Οσίου Νικηφόρου. Ο Οσιος Ευμένιος ήταν απλός άνθρωπος με καλούς λογισμούς.Από μικρό παιδί είχε Θεία χάρη στην ζωή του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων