22/06/2023 22/06/2023 Ήταν 22 Ιουνίου του 2019, όταν πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Δείτε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 16.05 ένα βίντεο αφιερωμένο στην επέτειο ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και στις 16.20 εικόνες από...
22 Ιουνίου, 2023 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 14:01

Σαν σήμερα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου – Αφιέρωμα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Σαν σήμερα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου – Αφιέρωμα στην pemptousia.tv

Ήταν 22 Ιουνίου του 2019, όταν πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Δείτε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 16.05 ένα βίντεο αφιερωμένο στην επέτειο ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και στις 16.20 εικόνες από την επίσκεψη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερώνυμο για να ζητήσει την ευχή και την ευλογία του, στις 31/5/2019 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο από Προύσης Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος είχε εκλεγεί παμψηφεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 11 Μαΐου 2019.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και στην τελετή βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου από όλο τον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων