02/11/2023 02/11/2023 Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης, γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου στις 2 Νοεμβρίου 1897. Για τον τόπο καταγωγής του έχει γραφτεί ότι ήταν «κυριολεκτικά ένα μεγάλο Μοναστήρι» και όλοι «ξυπνούσαν και έπεφταν να κοιμηθούν προφέροντας το όνομα του Θεού». Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ: «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»....
02 Νοεμβρίου, 2023 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 11:59

Σαν σήμερα το 1897: Γεννήθηκε ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Διαδώστε:
Σαν σήμερα το 1897: Γεννήθηκε ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης, γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου στις 2 Νοεμβρίου 1897. Για τον τόπο καταγωγής του έχει γραφτεί ότι ήταν «κυριολεκτικά ένα μεγάλο Μοναστήρι» και όλοι «ξυπνούσαν και έπεφταν να κοιμηθούν προφέροντας το όνομα του Θεού».

Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ: «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής». Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία του ασκητού του Αγίου Όρους, όπου περιγράφονται οι ασκητικοί του αγώνες, στα ερημικότερα μέρη του Αγίου Όρους. Η ταινία γίνεται μοναδική, γιατί όλη η ζωή του ασκητού δραματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια, από τον Χολυγουντιανό ηθοποιό Jonathan Jackson. Είναι η πρώτη φορά που ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει την κρυμμένη ασκητική ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το ντοκιμαντέρ: 

Διαβάστε ΕΔΩ τον βίο του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων