21/04/2023 23/04/2023 Ο Χρόνης Αηδονίδης, ο σπουδαίος δάσκαλος της παράδοσης, ο μεγάλος ερμηνευτής των παραδοσιακών τραγουδιών, του πόνου και της χαράς των Ελλήνων, μιλά στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Η εκ βαθέων συνέντευξη παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, κατά την οποία o αναγκαστικός εγκλεισμός μας οδήγησε στο να επιστρέψουμε στην οικογένεια και στις Ελληνικές παραδόσεις....
21 Απριλίου, 2023 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 19:43

«Σημεία και Άνθρωποι»: Ο δάσκαλος της παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης μιλά στη Μαρία Γιαχνάκη (BINTEO)

Διαδώστε:
«Σημεία και Άνθρωποι»: Ο δάσκαλος της παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης μιλά στη Μαρία Γιαχνάκη (BINTEO)

Ο Χρόνης Αηδονίδης, ο σπουδαίος δάσκαλος της παράδοσης, ο μεγάλος ερμηνευτής των παραδοσιακών τραγουδιών, του πόνου και της χαράς των Ελλήνων, μιλά στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Η εκ βαθέων συνέντευξη παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, κατά την οποία o αναγκαστικός εγκλεισμός μας οδήγησε στο να επιστρέψουμε στην οικογένεια και στις Ελληνικές παραδόσεις.

Απόσπασμα από την εκπομπή:

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στην Pemptousia TV

Ο κορυφαίος ερμηνευτής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης μιλά για τις παραδόσεις, τις ρίζες και τις μνήμες που κρατούν ζωντανό έναν τόπο, ενώ αναφέρεται στην πορεία του και στη μεγάλη του αγάπη που είναι η Θράκη.

Στη συνέντευξη ντοκουμέντο, ο ερμηνευτής που καλλιέργησε τα πλήθη με την αγάπη του για την Θράκη και τις παραδόσεις της, ανοίγει την καρδιά του στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη και της αποκαλύπτει όλες εκείνες τις στιγμές στην διαδρομή του που τον έκαναν να ορθώσει το ανάστημα απέναντι στον εκσυγχρονισμό που έκανε τους Έλληνες να χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Μιλάει για την βαθιά πίστη του στο Θεό, για τις παιδικές του μνήμες, για την οικογένεια και τις ρίζες που καθόρισαν την ζωή του, ενώ δεν κρύβει την συγκίνησή του όταν η δημοσιογράφος του ζητά να αναπολήσει στιγμές που λειτούργησαν ως σημείο αναφοράς στην ζωή του.

“Σημεία και άνθρωποι” σε κάθε γωνιά του κόσμου

Η εκπομπή «Σημεία και άνθρωποι» είναι μια εκπομπή για τους τόπους και τους ανθρώπους που συνθέτουν την καθημερινότητα μας.

Την εκπομπή της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 14:10 και στις 22:10. Μετά την προβολή της, η εκπομπή θα βρίσκεται στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV, στην κατηγορία Εκπομπές.

Διεθνή θέματα, παγκόσμιες αλλαγές γεγονότα που γράφουν ιστορία θα αποτελούν το σημείο αναφοράς. Ένα ταξίδι στην παγκόσμιο χάρτη των γεγονότων με συνοδοιπόρους, προσωπικότητες από τον ερευνητικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, πολιτικό, εκκλησιαστικό χώρο.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων