13/03/2023 13/03/2023 Στις 12:00 και σε επανάληψη στις 20:00 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας στην εκπομπή «Εμείς και οι άλλοι», το θέμα είναι σήμερα η Εκκλησιαστική κατήχηση. «Το έργο του Ευαγγελισμού των πιστών, το έργο της κατηχήσεως, η Εκκλησία της Ελλάδος, με όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει και συστοιχούμενη στην διαχρονική παράδοση της Εκκλησίας, προσπαθεί να το...
13 Μαρτίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 12:05

Σήμερα στην Pemptousia TV η εκπομπή «Εμείς και οι άλλοι» με θέμα την Εκκλησιαστική κατήχηση

Διαδώστε:
Σήμερα στην Pemptousia TV η εκπομπή «Εμείς και οι άλλοι» με θέμα την Εκκλησιαστική κατήχηση

Στις 12:00 και σε επανάληψη στις 20:00 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας στην εκπομπή «Εμείς και οι άλλοι», το θέμα είναι σήμερα η Εκκλησιαστική κατήχηση.

«Το έργο του Ευαγγελισμού των πιστών, το έργο της κατηχήσεως, η Εκκλησία της Ελλάδος, με όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει και συστοιχούμενη στην διαχρονική παράδοση της Εκκλησίας, προσπαθεί να το μεταδώσει στους ανθρώπους μέσα από το κήρυγμα, το οποίο προσφέρεται κατεξοχήν στη Θεία Λειτουργία ως ερμηνεία των αναγνωσμάτων, μέσα από τις συνάξεις των πιστών (εσπερινά κηρύγματα, μελέτη της Αγίας Γραφής) και βεβαία μέσα από τις λεγόμενες κατηχητικές συνάξεις», αναφέρει ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην εκπομπή Εμείς και οι άλλοι.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και Κοινωνικής Ηθικής, Απόστολος Νικολαΐδης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων