01/09/2023 01/09/2023 Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia.tv στις 15.00 το αφιέρωμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένη στην κορυφή του Σαγματίου όρους. Κτήτορας της μονής είναι ο Όσιος Κλήμης και χρηματοδότης ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος με χρυσόβουλό του, το 1106, παραχώρησε ιδιαίτερα...
01 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2023 - 12:08

Σήμερα στην Pemptousia.Tv η ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά

Διαδώστε:
Σήμερα στην Pemptousia.Tv η ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά

Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia.tv στις 15.00 το αφιέρωμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένη στην κορυφή του Σαγματίου όρους.

Κτήτορας της μονής είναι ο Όσιος Κλήμης και χρηματοδότης ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος με χρυσόβουλό του, το 1106, παραχώρησε ιδιαίτερα προνόμια στο μοναστήρι. Μέσα στην Ιερά Μονή υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Παίσιος μας ξεναγεί στο Μοναστήρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων