30/05/2022 30/05/2022 Για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω μιλά στην pemptousia.tv και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος.” Αποτελεί στυλοβάτη του Μοναχισμού ο Όσιος Λουκάς και “φάρος ” φωτεινός για την Βοιωτία το Μοναστήρι” όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο Μακαριώτατος τονίζει ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο του Μοναστηριού στην Ελληνική Επανάσταση καθώς εκεί,...
30 Μαΐου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 10:55

Σήμερα στην pemptousia.tv: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά για τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω

Διαδώστε:
Σήμερα στην pemptousia.tv: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά για τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω

Για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω μιλά στην pemptousia.tv και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος.” Αποτελεί στυλοβάτη του Μοναχισμού ο Όσιος Λουκάς και “φάρος ” φωτεινός για την Βοιωτία το Μοναστήρι” όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο Μακαριώτατος τονίζει ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο του Μοναστηριού στην Ελληνική Επανάσταση καθώς εκεί, την 27η Μαρτίου 1821 κηρύχθηκε η Επανάσταση στη Ρούμελη.

“Είμαι ευεργετημένος από τον Όσιο Λουκά” τονίζει συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος ”αφού ο Όσιος με βοήθησε να εκλεγώ Αρχιεπίσκοπος το 2008 και ενώ είχα περάσει μεγάλη δοκιμασία με συκοφαντίες και πολλές κατηγορίες”.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη σήμερα στις 16.05” στο πρόγραμμα της pemptousia.tv.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων