02/06/2023 02/06/2023 Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 15:10 και σε επανάληψη στις 23:10 προβάλλεται από την τηλεόραση της Πεμπτουσίας το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Ο Ανωγειανός γάμος». Στα Ανώγεια της Κρήτης τα ήθη και τα έθιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων του Ψηλορείτη. Μια από τις ξεχωριστές τους συνήθειες και γιορτές που στήνονται με μεγάλη...
02 Ιουνίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 13:32

Σήμερα στην Pemptousia TV το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Ο Ανωγειανός γάμος»

Διαδώστε:
Σήμερα στην Pemptousia TV το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Ο Ανωγειανός γάμος»

Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 15:10 και σε επανάληψη στις 23:10 προβάλλεται από την τηλεόραση της Πεμπτουσίας το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Ο Ανωγειανός γάμος».

Στα Ανώγεια της Κρήτης τα ήθη και τα έθιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων του Ψηλορείτη. Μια από τις ξεχωριστές τους συνήθειες και γιορτές που στήνονται με μεγάλη επιτυχία είναι ο Ανωγειανός γάμος. Τότε που όλο το χωριό γιορτάζει, όλοι οι κάτοικοι μαγειρεύουν, όλοι οι νεαροί βοηθούν στην προετοιμασία και το χωριό στήνει ένα μεγάλο γλέντι για να ενώσει το παρελθόν με το παρόν μέσα από την κρητική κουλτούρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων