24/03/2023 24/03/2023 Σήμερα, 24 Μαρτίου, η Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, σηματοδοτεί την εκπλήρωση της προαιώνιας βουλής του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Με το Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό...
24 Μαρτίου, 2023 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 7:02

Σήμερα ζωντανά στην Pemptousia.TV: Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

Διαδώστε:
Σήμερα ζωντανά στην Pemptousia.TV: Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

Σήμερα, 24 Μαρτίου, η Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, σηματοδοτεί την εκπλήρωση της προαιώνιας βουλής του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Με το Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό απόψε, διακόπτεται η χαρμολύπη της Σαρακοστής. Μετά το «Νυν απολύεις τον δούλον σου» (στο τέλος του Εσπερινού) ψάλλεται το «Τη Υπερμάχω» και εκφωνείται εμμελώς η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών.

Η ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.TV θα μεταδώσει στις 19:00 ζωντανά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου τον Πανηγυρικό Εσπερινό και τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών.

Θα ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις Ιερές Ακολουθίες και μετά το πέρας αυτών στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV στην κατηγορία «Ιερές Ακολουθίες με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία», την οποία θα βρείτε στις «Εκπομπές».

Η Pemptousia TV μεταδίδει ζωντανά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή από τον ίδιο Nαό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων