07/11/2023 08/11/2023 Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη των Aρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων και στο on-demand περιεχόμενο της Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε: Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αποσπάσματα από τον Εσπερινό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 3:29

Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Εκπομπές και αφιερώματα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Εκπομπές και αφιερώματα στην Pemptousia TV

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη των Aρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων και στο on-demand περιεχόμενο της Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε:

  • Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Αποσπάσματα από τον Εσπερινό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Ντάζερ Καΐρου, στις 7 Νοεμβρίου 2019.

Παρακολουθήστε το βίντεο στην Pemptousia TV

 

  • Το φρουριακό μοναστήρι του Μιχαήλ Ρουκουνιώτη στη Σύμη

Παραμονή των Ταξιαρχών – Το φρουριακό μοναστήρι του Μιχαήλ Ρουκουνιώτη στη Σύμη, αφιερωμένο στον Παμμέγιστο Αρχιστράτηγο Μιχαήλ, χτυπά τις καμπάνες του για να υποδεχθεί προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Ένα εκτενές αφιέρωμα στο Μοναστήρι που χτίστηκε το 17ο αιώνα από Ιωαννίτες Ιππότες, πάνω σε χαλάσματα παλαιότερου μοναστηριού, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μνημεία στα Δωδεκάνησα.

Παρακολουθήστε το βίντεο στην Pemptousia TV

 

  • Τα συμιακά Ακούμια

Τα ακούμια είναι παραδοσιακό γλυκό της Σύμης. Τα φτιάχνουν και τα μοιράζουν σε κάθε ξωκλήσι όταν γιορτάζει αλλά και όταν ένα μωρό βγάζει το πρώτο του δοντάκι. Στο βίντεο παρακολουθούμε την παρασκευή του παραδοσιακού αυτού γλυκού την παραμονή των Ταξιαρχών στο φρουριακό μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρουκουνιώτη.

Παρακολουθήστε το βίντεο στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων