03/01/2023 03/01/2023 Δείτε σήμερα στις 11:20 και σε επανάληψη στις 19:20 και για πρώτη φορά τηλεοπτικά, στην Pemptousia TV, το ασκητήριο της Οσίας Αθανασίας της Θαυματουργού στην Αίγινα. Η καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Γερόντισσα Τιμοθέη, μιλάει στον δημοσιογράφο της Pemptousia TV Δημήτρη Στρουμπάκο μέσα από το ασκητήριο της Οσίας Αθανασίας για...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 11:23

Το Aσκητήριο της Οσίας Αθανασίας στην Αίγινα σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, σήμερα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Το Aσκητήριο της Οσίας Αθανασίας στην Αίγινα σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, σήμερα στην Pemptousia TV

Δείτε σήμερα στις 11:20 και σε επανάληψη στις 19:20 και για πρώτη φορά τηλεοπτικά, στην Pemptousia TV, το ασκητήριο της Οσίας Αθανασίας της Θαυματουργού στην Αίγινα.

Η καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Γερόντισσα Τιμοθέη, μιλάει στον δημοσιογράφο της Pemptousia TV Δημήτρη Στρουμπάκο μέσα από το ασκητήριο της Οσίας Αθανασίας για τον βίο της και τα θαυμαστά γεγονότα.

Η Οσία Αθανασία, της οποίας η μνήμη εορτάζεται στις 18 Απριλίου, γεννήθηκε και ασκήτεψε στην Αίγινα στους χρόνους της ειδωλολατρίας. Μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της και των γονέων της, η Αθανασία μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς και ίδρυσε μαζί με άλλες γυναίκες της Παλιαχώρας μοναχικό κοινόβιο, στο οποίο έγινε ηγουμένη μετά από 4 χρόνια.

Το μοναστήρι κτίστηκε προς τιμήν της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρισκόταν στη θέση του σημερινού μοναστηριού, που ίδρυσε ο Άγιος Νεκτάριος.

Στο μοναστήρι της έβρισκαν καταφύγιο πολλοί άρρωστοι και φτωχοί. Η ίδια ζούσε πολύ ασκητικά. Η παράδοση θέλει την Αγία να έχει για προσκέφαλο, τις λίγες ώρες της ανάπαυσής της, μια πέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων