11/05/2022 11/05/2022 Δείτε σήμερα στην pemptousia.tv στις 11.30 και σε επανάληψη στις 19.30 στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” το αφιέρωμα στο ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1570 στο σημείο εύρεσης της εικόνας της Παναγίας. Από το αρχικό συγκρότημα σώζεται το Καθολικό και το...
11 Μαΐου, 2022 - 11:38

Το Ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Το Ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, σήμερα στην pemptousia.tv

Δείτε σήμερα στην pemptousia.tv στις 11.30 και σε επανάληψη στις 19.30 στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” το αφιέρωμα στο ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.

Η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1570 στο σημείο εύρεσης της εικόνας της Παναγίας. Από το αρχικό συγκρότημα σώζεται το Καθολικό και το γηροκομείο. Η Μονή σήμερα διαθέτει αξιόλογη βιβλιοθήκη, πολύτιμα κειμήλια και μόνιμη έκθεση για την παιδεία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας με αναπαράσταση του «κρυφού σχολειού». Επιπλέον, εδώ στεγάζεται το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ξενώνες και αίθουσα συνεδρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων