30/03/2022 30/03/2022 Δείτε σήμερα στις 19.30 στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” ένα αφιέρωμα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος. Ο π. Νικηφόρος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μιλά για την παράδοση και την ιστορία της περιοχής και της Μονής, στη Λευκάδα, καθώς και για την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. Η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή η...
30 Μαρτίου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 11:43

Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος σήμερα στην pemptousia.tv

Δείτε σήμερα στις 19.30 στην εκπομπή “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” ένα αφιέρωμα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος.

Ο π. Νικηφόρος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μιλά για την παράδοση και την ιστορία της περιοχής και της Μονής, στη Λευκάδα, καθώς και για την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγίας, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη «αχειροποιήτως», πάνω στο σανίδι, με θαυμαστό τρόπο, στον ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο, μετά από θερμή προσευχή και νηστεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων