04/09/2023 04/09/2023 Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Δήμου Δάφνης – Υμηττού “Ταξιδευτές Πολιτισμού”  παρουσιάζουν σήμερα στην εκπομπή “Ελλήνων Έργα”  που θα μεταδοθεί στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 15.00 και σε επανάληψη στις 23.00 τραγούδια και σκοπούς της Μικράς Ασίας. Τα “Ελλήνων έργα”, είναι μία σειρά εκπομπών που προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ο ιστορικός Πέτρος...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 13:05

Τραγούδια και σκοποί της Μικράς Ασίας σήμερα στο “Ελλήνων Έργα” στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Τραγούδια και σκοποί της Μικράς Ασίας σήμερα στο “Ελλήνων Έργα” στην pemptousia.tv

Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Δήμου Δάφνης – Υμηττού “Ταξιδευτές Πολιτισμού”  παρουσιάζουν σήμερα στην εκπομπή “Ελλήνων Έργα”  που θα μεταδοθεί στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 15.00 και σε επανάληψη στις 23.00 τραγούδια και σκοπούς της Μικράς Ασίας.

Τα “Ελλήνων έργα”, είναι μία σειρά εκπομπών που προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια, οργανικούς σκοπούς και χορούς στη γνήσια μορφή τους, από ντόπιους εκφραστές. Στόχος της εκπομπής η προβολή και η διάδοσή των ηθών και των εθίμων που κληρονομήσαμε από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα και που συνόδευαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρεις, συνθέτοντας έτσι το ψηφιδωτό της μουσικής ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων