23/01/2023 23/01/2023 Παρακολουθήστε σήμερα στις 15.00 και σε επανάληψη στις 23.00, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα τραγούδια και τους χορούς της Σαλαμίνας στην εκπομπή “Ελλήνων Έργα” που παρουσιάζει ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος Η εκπομπή ” Ελλήνων Έργα” προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια,...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 10:48

Τραγούδια και χοροί της Σαλαμίνας, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Τραγούδια και χοροί της Σαλαμίνας, σήμερα στην pemptousia.tv

Παρακολουθήστε σήμερα στις 15.00 και σε επανάληψη στις 23.00, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα τραγούδια και τους χορούς της Σαλαμίνας στην εκπομπή “Ελλήνων Έργα” που παρουσιάζει ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος

Η εκπομπή ” Ελλήνων Έργα” προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια, οργανικούς σκοπούς και χορούς στη γνήσια μορφή τους, από ντόπιους εκφραστές.

Στόχος, η προβολή και διάδοση ηθών και εθίμων που κληρονομήσαμε από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα και συνόδευαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρεις, συνθέτοντας έτσι το ψηφιδωτό της μουσικής ιστορίας της χώρας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων