20/05/2022 21/05/2022 Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε την Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πλάκας, Μετόχιο του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, την Παρασκευή 20 προς Σάββατο 21 Μαΐου 2022. Έψάλλε ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» χωρισμένος σε δύο ημιχόρια• τον δεξιό χορό διηύθυνε ο κ....
20 Μαΐου, 2022 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 2:24

Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε την Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πλάκας, Μετόχιο του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, την Παρασκευή 20 προς Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Έψάλλε ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» χωρισμένος σε δύο ημιχόρια• τον δεξιό χορό διηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης και τον αριστερό χορό ο κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης.

Την 21η Μαΐου, η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερή μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η Σιωνίτις Εκκλησία τους τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα, διότι είναι οι κτήτορες των Παναγίων Προσκυνημάτων. Με την παρότρυνση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η Αγία Ελένη μετέβη στην Αγία Γη και αναζήτησε τον Τίμιο Σταυρό, τον Πανάγιο Τάφο και όλα τα απτά τεκμήρια και αδιάψευστα μαρτύρια της επίγειας παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ανεγείροντας περικαλλέστατους ναούς, όπου αναδεικνύονται τα σωτηριώδη γεγονότα της θείας οικονομίας, με κορυφαία προσκυνήματα τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πλάκας, Μετόχιο του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, τίθεται ως προσκύνημα το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων